Perfect je punt presenteren

Voor wie

Wil je ook een keer een TED talk doen? Of is het af en toe nodig om aan een klant of collega's te presenteren? Het maakt niet zoveel uit welke van de twee: iedereen staat wel eens voor een publiek. En alhoewel dat hartstikke leuk is, het is niet altijd makkelijk. Want hoe zorg je er nou voor dat je verhaal goed in elkaar steekt? En hoe maak je nou goed contact met je publiek?

 

Ongeacht jouw doel of de maat van het podium: als jij een betere presentator wilt worden, is dit voor jou.

Deze trainingen kunnen worden gegeven aan groepen tot 15 personen. Je krijgt bij grotere groepen wel minder persoonlijke aandacht. Het kan dan handig zijn een tweede trainer in te zetten.

Bepaal zelf wat

Kies alleen die modules die je nodig hebt. Iedere training kan aaneensluitend worden gegeven, of verdeeld over een aantal dagen. Om je een idee te geven:

  • Knowledge Booster - een sessie van 1 tot 3 uur over één specifiek onderwerp hieronder. De langere sessies bevatten ook een praktijkoefening
  • Eéndaagse - Een combinatie van onderwerpen binnen een thema. Bijvoorbeeld voorbereiding op een belangrijke pitch, of sprekers trainen voor een event
  • Meerdaagse - In combinatie met vaardigheden uit van inzicht naar Impact een deel van een consulting traject combineren met presentatievaardigheden. Je kunt deze ook over een aantal weken heen geven.

Storytelling

 

In een goede presentatie wordt een verhaal verteld. En dat verhaal zorgt ervoor dat jouw boodschap aankomt bij je publiek.

 

Maar hoe doe je dat met een zakelijk onderwerp? Hoe vertel je een verhaal over een database-implementatie?

 

In deze training module leer ik jou hoe je dat doet. En om het makkelijker te maken doen we het ook over een onderwerp dat jij kiest. Dan heb je er het meeste aan. 

Storyboarding

 

Storyboarding is een techniek om je verhaal te bouwen. De techniek is opgezet in de jaren '30 van de vorige eeuw door Walt Disney, en wordt nog steeds gebruikt bij het maken van films, televisie en andere dramaproducties.

 

Je kunt een variatie van storyboarding gebruiken om je eigen presentatie voor te bereiden. Een groot voordeel van de techniek is dat het goed werkt als je alleen werkt, maar nog beter in teamverband.

 

In deze module leer ik jou en je groep hoe je een presentatie vlotter en beter in elkaar kunt zetten.

Presentatietechniek

 

Daar sta je dan op het podium. Je verhaal is prima, je hulpmiddelen zijn helemaal OK. Nu moet je het doen. Hoe gebruik je je stem, je lichaam, de ruimte en het publiek het best om een perfecte presentatie te geven?

 

In deze module leer ik je over deze zaken. We spitsen het toe op de specifieke vragen die jij hebt.

Coaching

 

Ik kan je persoonlijk coachen om naar een belangrijke presentatie toe te werken. Alle elementen hierboven worden dan meegenomen. We maken samen een goed verhaal. We bouwen een storyboard zodat je precies weet waneer er wat gaat gebeuren, en ik oefen met jou je presentatietechniek.

 

Het onderwerp is voor mij niet belangrijk. Het is misschien wel beter dat ik er minder van af weet. Dan heb je alvast één lastig persoon in je publiek tijdens het oefenen, en is de echte presentatie een stuk makkelijker.